Nieuwsflits

* 5 mei 2016: Fayyim heeft vandaag zijn debuut als dressuurpaard gemaakt met Saskia Rutte van Saskia Rutte Dressuurtrainingen.

Omdat hij met rijden vaak laat blijken dat hij moeilijkere dingen leuker vindt dan makkelijke hebben we besloten om maar gelijk in de M te beginnen. Vandaag was vooral een test om te zien hoe hij zich zou gedragen op vreemd terrein en dat ging super :-).

Hij had nog wel wat last van spanning in de proeven maar we waren super trots op hem hoe hij het had gedaan.

 

* 30 September 2015: Helaas is het alweer voorbij. Zo kijk je weken uit naar dit weekend en zo staat hij in de ring. Zoals altijd was the All Nations Cup weer fantastisch met geweldige paarden en veel gezelligheid.

Fayyim liet zich helaas niet zien zoals hij kan maar had evengoed hele mooie punten en ik heb weer genoten!!

*28 juli 2015: Afgelopen weekend heeft Fayyim deelgenomen aan de regionale Show West in Alkmaar waar hij een 1ste plaats behaalde in de rubriek 7 jaar en oudere hengsten en een Silver Medal in het Kampioenschap voor Senior hengsten. Was weer erg blij met dit resultaat :-). Helaas begon het toen Fayyim moest wel te regenen en tijdens het kampioenschap was er een stortbui maar gelukkig was het de rest van de dag doorgebleven en was het een gezelllige dag.

* 6 juli 2015: Weer thuis na een zeer warm en gezellig weekend in Brecht waar Fayyim mee heft gedaan aan de Emerald Trophy. Hij heeft het super gedaan wat resulteerde in een 2e plaats en een Bronze Medal in het kampioenschap! Hij had ook erg mooie punten.

Met dank aan Erik Dorsers voor het voorbrengen van Fayyim omdat Aurid niet aanwezig kon zijn. Ook weer dank aan Van Wageningen Security voor het supporten en de sponsoring tijdens dit showseizoen.

Foto's staan bij de showresultaten met dank aan Isabelle Konst en Reindert Jansen voor het maken!

* 5 mei 2015: Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Tulip Cup, dit jaar voor het eerst in Ermelo. Ook een leuke locatie en show was weer goed georganiseerd.

Voor het eerst in de klasse van de echte volwassen hengsten en hij heeft het goed gedaan :-).

Fayyim heeft een mooie 3e plaats behaald en kreeg een 19,5 voor bewegen waar ik erg blij mee was!!

Foto's staan bij showresultaten, met dank aan Isabelle Konst en Nico Vermeer voor het maken.

* 29 april 2015: Fayyim zijn sponsor deken is klaar!! Met dank aan Van Wageningen Security voor deze mooie deken!!

Van Wageningen Security zal tijdens de Tulip Cup in Ermelo dit weekend op zondag aanwezig zijn. Dus heb je vragen over camerasystemen die geschikt zijn voor op stal, schroom dan niet om het te vragen.

*24 februari 2015: Fayyim zal dit showseizoen gesponsord worden door Van Wageningen Security en ik ben heel blij met deze samenwerking!!

Bij Van Wageningen Security kunt je o.a. terecht voor alarm systemen, beveiliginscamera's, mechanische sluitsytemen enz. en dit is uiteraard ook allemaal toepasbaar op stallen. Voor verdere informatie check de website www.vanwageningensecurity.nl 

of bel 071-2401670

 

* 28 oktober 2014: Een mooiere afsluiting van het showseizoen had ik me niet kunnen wensen.....Fayyim heeft een Bronze Medal gewonnen in the Int. Ridden Class at the Europian Championships in Lier. Hij heeft zich 2 dagen lang super gedragen ondanks dat hij de jongste was en nog weinig ervaring had. Hij werd gereden door Saskia Rutte die hem super netjes voorbracht. Mede door haar geduld en harde werken hebben we dit kunnen bereiken. Op naar 2015!!

* 1 oktober 2014:  Weer thuis na een fantastisch weekend in Aken waar Fayyim heeft meegedaan aan de All Nations Cup. Het was weer een fantastische show met geweldige paarden. Fayyim heeft het goed gedaan en waar ik het meest trots op was, was zijn 20 voor bewegen! De verschillen waren klein en helaas viel hij net buiten de top 5. Next stop...European Champion Ships for Arabian Horses in Lier waar hij gaat deelnemen aan de Ridden Class.

* 9 juli 2014: Afgelopen weekend heeft Fayyim meegedaan aan de Emerald Tropht in Brecht. Op zaterdag was de Europese C-show waar hij in een grote rubriek van 11 een mooie 4e plaats behaalde en op zondag tijdens de Internationale B-show behaalde hij een 3e plaats. Gelukkig heeft Fayyim  het redelijk droog gehouden in de ring, want na de 32 graden bij aankomst op vrijdag was er zaterdagochtend een hoop regen. De ring bleef wel goed beloopbaar en het was weer een geslaagd en gezellig weekend.

 

* 5 mei 2014: We zijn weer thuis na een gezellig weekend in Deurne, de eerste show van dit seizoen. Op zaterdag heeft Fayyim meegedaan met de Ridden Class stallions waar hij een 1ste plaats behaalde en Overall Ridden Reserve Champion werd. Hij werd weer super gereden door Saskia Rutte.

Op zondag deed hij ook mee aan de hand maar doordat hij zaterdag erg hard gewerkt had en erg druk op stal was geweest was de fut er een beetje uit en showde hij niet zoals we van hem gewend zijn. Ondanks dat had hij nog wel goeie punten maar niet genoeg voor de zware klasse waar hij in zat met als resultaat een 7e plaats.

 

 

*3 januari 2014: Weer een nieuw jaar, waarin ik weer een hoop leuke plannen heb voor Fayyim :-). Hij ontwikkeld zich lichamelijk steeds meer als een volwassen hengst en ook onder het zadel gaat hij nog steeds goed vooruit!

*15 juli 2013: Weer terug na een geslaagd weekend in Strohen, waar Fayyim heeft meegedaan aan de International Arabian Horse Days. Zaterdags heeft hij een 2e plaats behaald en een bronze medal en zondag een 6e plaats met mooie punten in een zware rubriek (maar wel een hele mooie rubriek om te zien). Uiteraard hebben we ook een bezoekje gebracht aan de stoeterij en de dierentuin, dat maakt deze show toch wel extra leuk!

*6 mei 2013: Het showseizoen is succesvol begonnen tijdens de Tulip Cup in Deurne. Zaterdag moest Fayyim voor het eerst optreden onder het zadel en een mooier debuut had ik mij niet kunnen wensen. Hij werd eerste in de ridden class stalions met 81 punten en overall ridden champion :-). Hij werd gereden door Saskia Rutte die ik voor deze fantastische prestatie heel dankbaar ben, zij heeft hem super gereden.

Zondag was het tijd voor zijn optreden in de rubriek 4-6 jarige hengsten met Aurid Muskee. Ook hier heeft hij het super gedaan wat resulteerde in een mooie 3e plaats in een zware rubriek. Ondanks dat hij zaterdag heel hard had moeten werken liet hij zich goed zien. Iedereen bedankt voor alle support en hulp en Laura Offerman voor de mooie foto's,  het was een fantastisch weekend!

* 31 december 2012: Wij wensen iedereen een heel goeie jaarwisseling en dat 2013 maar een super jaar mag worden, met veel geluk, liefde, gezondheid en dat alle dromen uit mogen komen!!

Voor Fayyim is dit waarschijnlijk het jaar van een nieuwe uitdaging want als alles goed gaat zal hij dit jaar op de show voor het eerst onder het zadel te zien zijn. Ben heel benieuwd hoe hij dat gaat oppakken, maar heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ook zal hij uiteraard ook aan de hand geshowd worden omdat we dat gewoon veels te leuk vinden :-)

* 24 december 2012: Iedereen hele gezellige kerstdagen!!

*6 november 2012: Weer terug van een zeer geslaagd weekend in Moorsele. Fayyim is tijdens de Europese Kampioenschappen 9e geworden tussen zeer zware concurrentie, pfff wat liepen er een hoop mooie paarden. Hij kreeg een 20 voor bewegen en daar ben ik super trots op want op 't EK krijg je de punten niet kado. Fayyim was de hele show ook heel rustig in zijn box dan merk je toch dat hij wat ouder wordt. Ondanks de regen en de stroomonderbreking op vrijdagavond was 't weer goed vertoeven in de caravan (mijn vader en carla waren weer zo lief om hem mee te nemen). Al met al een mooie afsluiting van 't showseizoen en we kunnen alvast weer plannen gaan maken voor volgend jaar :-).

* 30 oktober 2012: Nog een paar nachtjes slapen en dan is 't zover...... Fayyim gaat voor de 2e keer deelnemen aan the European Championships te Moorsele. Het zal ongetwijfeld heel zwaar worden in de rubriek van 4 en 5 jarigen, maar heb er alles aan gedaan om hem zo goed mogelijk voor te bereiden. Nu maar hopen dat hij zich goed laat zien en dan ben ik al happy. Voor de thuisblijvers, het hele EK is op een livestream te volgen via http://www.ec-arabianhorses2012.be/ . Fayyim zijn rubriek begint zondag om 11.50 uur.

* 20 augustus 2012: Gister heeft gister tijdens de Lowland Arabian Cup te Assen een 2de plaats behaald in de klasse 4-6 jarige hengsten! Hij liet zich ondanks de tropische hitte goed zien en kreeg 4 x 19 voor type :-))). Ik was weer erg blij met dit behaalde resultaat en ging weer super trots naar huis.

*26 juli 2012: Vandaag hebben Judith en Pim ons weer met een bezoekje vereerd en heeft Pim weer prachtige foto's van Fayyim. Thanx, Pim voor 't maken en Judith voor 't uitzoeken, ik ben jullie weer heeeel erg dankbaar!!

* 9 juli 2012: Afgelopen weekend heeft Fayyim meegedaan met de Emerald Trophy in Brecht en is hij 1ste  (ex-aequo) geworden in de klasse 4-6 jarige hengsten en had hij een bronze medal in het Senior kampioenschap. Ik ben echt heeeel erg blij met dit resultaat en vooral opdat het opstellen weer helemaal goed ging :-). Helaas was het vooral zondag slecht weer wat er voor zorgde dat de ring behoorlijk glad was, maar gelukkig liet Fayyim zich wel goed zien.

* 7 mei 2012: Afgelopen weekend was 't dan eindelijk weer zover, voor Fayyim 't begin van 't showseizoen. Hij was er klaar voor en ik had er weer helemaal zin in. Helaas had Fayyim bedacht dat 't wel erg grappig was om voor de jury te gaan klieren, wat resulteerde in 't niet willen opstellen en constant met zijn hoofd omhoog en omlaag gaan. Pfff heb hem op dat moment wel even vervloekt, want thuis doet hij 't perfect. Hij kreeg wel mooie punten voor type, benen en bewegen, maar zijn gedrag resulteerde helaas in lagere punten voor body/toplijn en hals, wat ook niet onterecht was want zo'n schuddend paard is ook niet goed te beoordelen. We gaan er hard aan werken en volgende keer gedraagt hij zich hopelijk weer beter.

*29 april 2012: Na een drukke periode is 't nu wel weer eens tijd om de website bij te werken. Vorig weekend is Fayyim alweer 4 jaar geworden, de tijd gaat echt snel. Hij is in zijn lijf een stuk volwassener geworden maar zijn karakter is nog steeds super en hij helemaal geen hengstenmanieren.

Na een voorspoedige start met zadelmak maken, kregen we een kleine terugslag, maar op dit moment gaat hij weer met sprongen vooruit. Hij wordt momenteel 2 dagen per week gereden en hij krijgt alle tijd om zich goed te ontwikkelen.

Nog 1 weekje en dan gaat voor hem 't showseizoen weer beginnen tijdens de Tulip Cup in Deurne. Ben wel heel benieuwd hoe hij 't gaat doen bij de 4-6 jarige, wat toch altijd een zware rubriek is. Maar hij is er klaar voor en meer dan ons best kunnen we niet doen :-)

*2 januari 2012: Iedereen nog de beste wensen voor 2012!  Dat 't een jaar mag worden vol liefde, geluk, gezondheid, goeie resultaten, mooie veulens en vooral veel genieten van wat onze paarden.

Voor Fayyim zal 't een druk jaar worden met 't begin van zijn carriere als rijpaard en weer de voor bereidingen voor de showring. Het inrijden gaat nog steeds goed, we zijn nu ook aan 't draven en hij pakt 't allemaal goed op.

In de showring zat 't dit jaar extra zwaar worden want hij moet nu bij de "big" boys optreden, maar ik heb er zeker weer zin in 't nieuwe showseizoen!

 

*2 december 2011: Deze week heeft Fayyim weer een grote stap in zijn leven gemaakt, want ik heb dinsdag voor 't eerst op zijn rug gezeten en een paar rondjes gestapt!! Was al een tijd bezig met hem daar op voor te bereiden en dat is gelukkig allemaal niet voor niets geweest. Hij heeft geen stap verkeerd gedaan en was super braaf. Gister weer op hem gestapt en gelukkig was de eerste keer geen toeval, want ook nu gedroeg hij zich weer voorbeeldig. Ga zijn carriere als rijpaard verder opbouwen, maar ook op shows zal hij volgend jaar zeker weer te zien zijn :-).

*26 september 2011: Helaas de All Nations Cup in Aken is weer voorbij. Fayyim is in een zware rubriek, met Shangai als winnaar, 9e geworden met mooie punten. Hij heeft zich super laten zien, vooral tijdens de eerste keer binnenkomen stond ik met kippevel op me armen, want 't is zo gaaf om je eigen paard daar te zien lopen. 'T was een super geslaagd weekend met mooi weer, super mooie paarden en heel veel gezelligheid.

Aurid weer bedankt voor 't super voorbrengen van Fayyim, Jos voor je assistentie, mijn vader en Carla die zo lief waren om de caravan mee te slepen :-), Laura voor de mooie foto's, Ronald voor 't filmen en natuurlijk iedereen bedankt voor de support en de leuke reacties.

*22 september 2011: Nog 2 nachtjes slapen en dan is 't zover..........dan is 't tijd voor de All Nations Cup in Aken!!! Vind 't super spannend maar heb er ook heel veel zin in. Voor de thuisblijvers is er een livestreamverbinding http://www.all-nations-cup.org/2011-live-th/index-live.php . Fayyim moet zaterdag optreden en zijn rubriek begint om 15.45 uur!

*15 september 2011: Nog 1 weekje en dan gaat ons Aken avontuur beginnen!  Druk bezig met alle voorbereidingen, maar heb er wel heel veel zin in. Zaterdag komt de smid nog ff bijwerken en ga ik hem scheren. Volgende week komt dierenarts voor gezondheidsverklaring, caravan halen en spullen pakken en dan zijn we er klaar voor.

*28 augustus 2011: Fayyim is vandaag 1ste geworden bij de 3-jarige hengsten op de National Championship Show te Emelo en hij had een bronze medal in 't Junior Kampioenschap!! Hij had niet helemaal zijn dag en was erg lastig met opstellen maar ondanks dat heeft hij toch weer een super prestatie geleverd. Foto's en filmpjes volgen snel :-).

*24 augustus 2011: Nog 3 dagen en dan is 't weer zover....dan is 't weer tijd voor 't National Championchip te Ermelo!! We hebben weer hard getraind, zaterdag nog grote wasdag en dan is hij er hopelijk klaar voor. Het beloofd weer een spannende dag te worden. Voor informatie over het programma en de adresgegevens, check  http://www.avsweb.org/?c=98&id=275.

*10 augustus 2011: Vandaag is Pim weer langs geweest om foto's van Fayyim te maken. Ondanks dat 't niet echt zonnig was (hoe kan 't ook anders in Nederland :-), heeft hij tussen de buien door weer hele mooie foto's gemaakt. De foto's staan in zijn fotoalbum onder de link fotoshoots.

*9 augustus 2011: Om Fayyim zijn box tijdens zijn deelname in Aken een beetje te kunnen pimpen heeft Laura Offerman een doek ontworpen. Ik vind hem zelf heel gaaf geworden :-).

*31 juli 2011: Gister heeft AR Sahar Ibn Valerio (de volle broer van Fayyim) op Show Oost een eerste plaats bij de 2-jarige hengsten en een Silver Medal in het juniorkampioenschap behaald. Helaas was hij wat verlegen in de ring en showde hij niet zoals thuis, waar hij wel een ware showbink is. Sahar is ook gefokt door Isabel Lopez van Arabian Ranch (en nog steeds in haar eigendom) en voorgebracht door Aurid Muskee, beiden nogmaals gefeleciteerd met 't behaalde resultaat.

*11 juli 2011: Te koop: AR Vulcano, een stoer hengstveulen en volle broer van AR Fayyim en AR Sahar Ibn Valerio. Hij zal net als Fayyim zeer snel wit worden! Voor verdere informatie: www.arabianranch.nl

*1 juli 2011: Vandaag heeft Fayyim voor 't eerst een zadel opgehad. Ik had hem wel al gelongeerd met een dekje en singel dus nu was 't tijd voor 't echte werk. Na 't opzadelen aan de longe laten stappen, draven en galopperen en heeft zich echt super gedragen en geen stap verkeerd gedaan. Toen ook maar de beugels naar beneden gedaan maar ook dat leverde geen enkele reactie op. Hij zag er wel meteen heel volwasen uit met een zadel op zijn rug ('t begint nu toch wel een beetje te kriebelen om er op te gaan zitten :-). Was weer super trots op me mannetje!

* 28 mei 2011: heeft Fayyim er weer een broertje bij gekregen!! De hoop was dat er dit jaar een merrietje geboren zou worden maar helaas. Aicha SVA en Valerio ibn Eternity hebben er wel weer een heel knap kereltje van gemaakt en zijn naam is AR Vulcano. Hij heeft net als Fayyim nu al een wit brilletje dus hij zal ook wel snel wit worden. Hij is ook gefokt door Isabelle Lopez van Arabian Ranch.

*22 mei 2011: Fayyim is vandaag tijdens de Nationale C Show West, 1ste bij de 3-jarige hengsten geworden en een silver medal bij 't junior kampioeschap. Ik hield wel even mijn hart vast toen hij de eerste keer op de baan kwam, maar 't was wel gaaf om te zien, Aurid had er zijn handen vol aan. Iedereen weer bedankt voor alle support, het was weer helemaal Top !

* 8 Mei 2011: Afgelopen weekend heeft Fayyim een super prestatie neergezet tijdens de Tulip Cup in Deurne. Fayyim is 2e geworden bij de 3 jarige hengsten met 3 x 19 voor beweging!  Hij had zich daarmee geplaatst voor 't kampioenschap. Tijdens het kampioenschap helaas geen medal maar ik vond 't al super om hem nog een keer in de ring te zien.

Ik ben weer super trots op mijn mannetje. Iedereen onwijs bedankt voor de support en vooral 't groepje wat er stond toen we terug liepen naar de stal, dat was echt onwijs leuk en Aurid natuurlijk voor 't weer super voorbrengen.

* 2 mei 2011:
Nog 5 nachtjes slapen en dan is 't weer zover, 't showseizoen gaat beginnen!! Op 7 & 8 mei wordt na enkele jaren van afwezigheid de Tulip Cup in Deurne weer georganiseerd, een internationale B-show.

In voorgaande jaren was 't altijd een gezellige, goed georganiseerde show met mooie paarden uit binnen -en buitenland. Fayyim moet zaterdag om 16.05 uur optreden in een grote rubriek van 3-jarigen en wordt weer geshowd door Aurid Muskee. Deze week nog de laatste puntjes op de i, wassen, pimpen en alle spullen pakken en dan is Fayyim er klaar voor (nou ik nog :-). Hopelijk laat hij zich goed zien, want zijn eerste show als 3-jarige in een grote internationale rubriek maken de spanning wel extra groot.

* 25 april 2011:
Op 2e paasdag kwam Reindert Jansen langs om een fotoshoot van Fayyim te maken. Het was super mooi weer dus ideaal voor mooie foto's. We hadden afgesproken op een stal in de buurt omdat de achtergrond bij onze bak minder mooi is en Fayyim op vreemd terrein altijd veel beter showt (thuis is de bak waar hij elke dag loopt zo gewooon). Ik ben heel blij met 't resultaat en voorlopig ben ik nog wel ff bezig om alle foto's uit te zoeken. Hierbij alvast een klein voorproefje.